“ევროპაში, რაც არ უნდა ვჭამო, 3 კილოთი ნაკლები ვარ ” – შაფათავა

ევროპაში, რაც არ უნდა ვჭამო, 3 კილოთი ნაკლები ვარ ფაქტია, ამერიკული პროდუქტი, რაც არ უნდა ‘სუფთად’ იკვებებოდე – და მე რასაც კვებაში შემოსავალს ვხარჯავ, ფაქტია- სრულიად არაჯანსაღია…. და საერთოდ, ამ კონტინენტზე ყოფნის სტრესი, ევროპის კლასს და vibeს ვერ შეედრება, ყველაზე მაღალ დონეზეც კი ამერიკული ოცნება დიდი ხანია, მოკვდა. როგორც ევროპელები მეუბნებიან ღიმილით- ‘ამერიკა არის ფულისთვის, მაგრამ არაა, არაა, მე იქ არაფერი დამრჩენია’ ნიუ იორკის 20% tipზე ტიპები დაეცნენ… და აბა მიდი სცადე, tip არ დატოვო ჩვენთან და რომ ვუთხარი, ნიუ-იორკის tip იწყება 20%_ით და არის 20%_25%_30% არჩევანი და მინიმუმ 20%_ით იწყება, გაოგნდნენ… და 35% რომ ვუთხარი, ეს იყო საოცრება რეაქცია, 35%_იან ტიპზე ვენეციაში ამერიკელები რომ შემხვდნენ, პირველი კითხვა იყო:: Tipს უტოვებ? კი, 20%ს მაინც, მეთქი და – რას ამბობ, ძლივს აქ დავისვენეთ, არ ვუტოვებთო, ასე გვითხრეს, სავალდებულო არაა, რეალურად, ჩვენ ყველაფერში მეტ ფულს ვიხდით- tip (ჩაი) ყველა მომსახურებას მინიმუმ 20%_ს უმატებს. მე არ შემიძლია, არ დავუტოვო, სერვისში მეც მიმუშავია და ვიცი, რამდენად სასიცოცხლოდ მნიშვნელოვანია სერვისში ტიპი, ისე კაპიკებზე ამუშავებენ. ფაქტი ჯიუტია, 300%_იანი ინფლაციის პირობებში, tip მთლიანი ხარჯის 20-30%_ს შეადგენს.