ევროკავშირში მეღვინეობის სექტორის გაძლიერების გეგმა წარადგინეს

ევროკავშირმა წარმოადგინა კომპლექსური გეგმა 2025 წლისთვის, რომელიც ითვალისწინებს გაერთიანების მეღვინეობის სექტორის გაძლიერებას მოხმარების შემცირების, კლიმატის ცვლილებისა და ექსპორტის გაურკვევლობის პირობებში. ამის შესახებ The Drinks Business იტყობინება.
პროგრამა მიზნად ისახავს ჭარბი წარმოების შემცირებას და ღვინის ხარისხის გაუმჯობესებას. ამჯერად წინადადებები ეხება რისკის მართვის ინსტრუმენტების გაუმჯობესებას და ბაზარზე ადაპტაციას.
ევროკავშირის გეგმა ხაზს უსვამს რისკების მართვის ინსტრუმენტების გაუმჯობესების აუცილებლობას, მათ შორის დაზღვევის სქემების გაფართოებას ექსტრემალური ამინდის პირობებში ზარალის დასაფარად. ასევე აქცენტი კეთდება კლიმატისადმი მდგრადი პრაქტიკის მხარდაჭერაზე, მაგალითად როგორიცაა ყურძნის ახალი ჯიშების განვითარება.