ბროკოლი
ეს ბოსტნეული მსოფლიოს ნებისმიერი ქვეყნის სამზარეულოში შეგიძლიათ იპოვოთ. იგი სასიამოვნო გემოსა და სასარგებლო თვისებების გამო ძალიან პოპულარულია. იგი კარგი ანტიოქსიდანტია და ამცირებს კიბოს განვითარების რისკს. შეიცავს C, K და A ვიტამინებს.
ბრიუსელის კომბოსტო
ბოსტნეულის კიდევ ერთი ღირსეული წარმომადგენელი. იგი შეიცავს ნივთიერებას, რომელიც ორგანულ ქსოვილებს დაზიანებისგან იცავს. მდიდარია K, C, B6 ვიტამინებით.
ისპანახი
ამცირებს ქრონიკული დაავადებების განვითარების რისკს.
სტაფილო
ეს ბოსტნეული სათავეს ევროპიდან და სამხრეთ-დასავლეთ აზიიდან იღებს. მისი განსაკუთრებული შეფერილობა A ვიტამინის დამსახურებაა. იგი ასევე მდიდარია კალიუმით, მანგანუმით.
ჯინჯერი
მისი ფესვები უფრო სანელებლად მიიჩნევა, ვიდრე ბოსტნეულად. მისგან კერძებს, ორცხობილებს, წვენებს და სხვადასხვა სახეობის საკვებს ამზადებენ. იგი სისხლში მნიშვნელოვნად ამცირებს შაქრის დონეს, ამიტომ კარგი დიაბეტის მქონე ადამიანებისთვის.
წყარო/ფოტო: Health Line
კომენტარები