„ღვინის ოსტატები“ უკვე 7 წელია არსებობს, დღესკი ახალი განზომილებით გაიზარდა – ოსტატებმა„ტერუარული ღვინის საზოგადოების“ შემოკრებადაიწყეს.
საზოგადოების წევრები რადიკალურ ნატურალურმეღვინეობას მისდევენ და ღვინოს ტერუარისპრინციპის მკაცრი დაცვით აწარმოებენ, რაც მათშემოქმედებას ღვინის haute couture-ს მიაკუთვნებს.
ტერუარზე დაფუძნებული ქართული ღვინის ოსტატებიუკვე საუცხოო სეპაჟებს ქმნიან.
“ღვინის ოსტატების“ და რამდენიმე მეგობარიმეღვინის ინიციატივით, დაფუძნდა „ტერუარულიღვინის საზოგადოება“, რომლის მიზანი ამფილოსოფიის ღვინოების მწარმოებელთაშემოკრებაა.
მეღვინეებმა უკვე მოახერხეს რამდენიმე შეხვედრისდა დეგუსტაციის გამართვა. ბოლო დეგუსტაციას„ღვინის ოსტატებმა“ სოფელ წედისში უმასპინძლეს. მეღვინეებმა, ღვინის ექსპერტებმა, ტურისტულმაოპერატორებმა, ღვინის ჟურნალისტებმა დააგემოვნესანდრო ბარნოვის, კახაბერ ვახტანგაძის, ნიკოლოზვაჩეიშვილის, გია ჩუბინიძის, ლაშა სოფრომაძის, ბექალაჭყეპიანის და კიდევ რამდენიმე მარნის ღვინოები.
საზოგადოება აპირებს ასეთი შეკრებებისგაგრძელებას და გამოცდილების და აზრთა გაცვლისსივრცის შექმნას იმ მეღვინეებისთვის, რომლებიცტერუერულ ღვინოებს აწარმოებენ.
კომენტარები