საგანმანათლებლო დაწესებულებებში ბავშვთა კვების საკითხს ჯანდაცვის მინისტრი გამოეხმაურა. დავით სერგეენკოს თქმით, ბავშვთა ჯანმრთელობა მისი უწყების ერთ-ერთი პრიორიტეტია. მისი განმარტებით, საერთაშორისო სტანდარტების შესაბამისად არის გაწერილი მოზარდთა მენიუც.
მინისტრის თქმით, საკვების ხარისხის კონტორლი უკვე სურსათის უვნებლობის სამსახურის ამოცანაა.
„ბოლო წლების განმავლობაში შეიცვალა რამდენიმე რამ. პირველი – 13-14 წლების განმავლობაში 14-ში დასრულდა ჯანდაცვის სამინისტროს მიერ ძირითადი კალორაჟი, კვებითი მოთხოვნები და, ასე ვთქვათ, გზამკვლევი და გაიწერა დაწვრილებითი მენიუები. ამის ადმინისტრირებას ახდენენ ადგილობრივი მუნიციპალიტეტები, ხოლო ხარისხის კონტროლს ახორციელებს სურსათის უვნებლობის სამსახური და ეს საკმაოდ ეფექტური სისტემაა იმისთვის, რომ თუ კი ერთეული შემთხვევა მაინც იქნა, მოხდეს დეტექცია, ანალიზი და შესაბამისი ცვლილებები,“ – განაცხადა დავით სერგეენკომ.
კომენტარები